Mer om böckerna

Jag träffade Yvon och Timo första gången på en skrivarkurs för barn och ungdomslitteratur under våren 2008.

Varje gång vi skulle skriva en berättelse tog jag chansen att få skriva om Yvon. Handlade den till att börja med om någon annan skrev jag om den så att den passade in i hennes liv och plötsligt upptäckte jag att de var olika delar i ett äventyr. Nu har jag pusslat klart och har sex berättelser klara och skulle älska att få dem utgivna.

Yvon bor i ett gult trädgårdshus med sin mamma, pappa och bror Johan, även kallad för Fantomen, och så katten Missan som för det mesta följer med henne på äventyr. Eftersom hon är så nyfiken och glad dras hon för det mesta in i ett äventyr och även om hon blir rädd ibland är hon för det mesta modig.

Timo är hennes bästa vän och de håller ihop i vått och torrt. Timo bor med sin finske pappa i höghuset bredvid Yvons hus och han älskar rymden! Han dyker upp i den andra boken och lämnar henne inte efter det. Han liknar Yvon och de turas om att vara modiga när den andra inte är det. Tillsammans kan de möta vilka faror som helst och det gör de!

Man ska känna igen karaktärerna men inte handlingen tycker jag. Det ska inte gå att gissa sig till vad som händer och ingen är någonsin expert på Yvon och Timo. Berättelserna skiljer sig åt och alla barn kan ha olika favoriter.
Den första boken utspelar sig nästan helt och hållet i Yvons rum. Sen tar hon sig vidare ut i föräldrarnas sovrum och pappas garderob där det stora trollet Asor bor, hem till Timo vars rum täcks av stjärnor och planeter och hans källare där monstret bråkar med dem, in i skogen där det bor tomtar, troll och gamla prinsessor, bort till sjön Böle som inte är som andra sjöar och… så vidare.

Det ska vara ett äventyr varje gång man öppnar en Yvon & Timo-bok och är man 6-9 år så tror jag att man tycker att det är det.

Vill du veta mer så går det bra att maila till yvontimo@spray.se. Följ gärna deras äventyr på http://twitter.com/yvonochtimo!

Lämna en kommentar